Înainte de toate această procedură va șterge tot conținutul de pe Mac-ul pe care se face restaurarea. Dacă sunt date importante este recomandat ca acestea să fie salvate pe un HDD extern.

Presupunem ca avem două calculatoare Apple, unul nou și unul vechi, desigur ca orice utilizator îl avem setat exact așa cum îl vrem, iar dacă vrem să transferul de date acesta poate fi obositor sau consumator de timp. Folosind metoda următoare acest proces devine extrem de simplu dar și automat pe majoritatea desfășurării lui.

Pasul unul este să avem un backup al conținutului de pe Mac-ul vechi pe un hard disk extern dacă nu chiar pe un Time Capsule.
Acest backup se poate efectua din “Preferințe sistem  /  Time Machine ” așa cum am menționat în articolul precedent.

Screen Shot 2013-07-02 at 7.51.41 PMScreen Shot 2013-07-02 at 7.51.47 PM

In funcție de cantitatea de date pe care o salvăm backup-ul inițial poate dura chiar și câteva ore.

————————————————————————————————————————

La finalizarea backup-ului tot ce trebuie să facem este să pornim noul Mac, iar la auzirea sunetului de pornire să apăsăm tastele CMD (command) + R și să le menținem apăsate până când ecranul devine un gri închis. În momentul în care vedem fereastra conform de mai jos conectăm HDD-ul pe care este situat backup-ul.

diag-recovery

 

lionrestoremodeutilities-386-2458851

Prima opțiune din meniul ce apare este “ Restore from Time Machine Backup”. Sistemul va începe să caute locații ce au fost folosite pentru a face backup, desigur o să fie găsit hard disk-ul folosit anterior. Selectăm backup-ul și începem procesul de restaurare a datelor.

Este foarte important ca cele doua Mac-uri să aibă aceeași versiune a sistemului de operare, pentru a evita posibile incompatibilități.

Tot ce trebuie să facem acum e să așteptăm ca procesul de restaurare să se finalizeze.

Spor !

Leave a Reply

Your email address will not be published.