Am vorbit în trecut de Time Capsule și ce este aceasta, dupa cum spuneam reprezintă o soluție de stocare, de salvare a datelor personale, dar acest dispozitiv extraordinar mai ne oferă ceva și anume un server personal de fișiere.
Mai exact mă refer la următoarea situație și nu numai.
Avem un Time Capsule acasă și job-ul nostru necesită deplasări frecvente. Mac-ul pe care îl deținem nu are capacitatea necesară pentru a ne acomoda toate fișierele de care avem nevoie și uite așa ne trezim cu un hard disk portabil.
Mai jos o să vă ofer o soluție mai practică zic eu pentru a înlocui acel hard disk portabil cu un Time Capsule – și nu, nu este nevoie să plecați cu aparatul în valiză.
Apple iar ne ajută, iar pentru asta a introdus în serviciul iCloud opțiunea Back To My Mac.
iCloud împreună cu Back To My Mac ne permite să accesăm hard disk-ul intern al unui Time Capsule de oriunde din lume atâta timp cât avem o conexiune la internet.

Și acum întrebarea – cum facem acest lucru ? Simplu.

Pentru început trebuie să configurăm Time Capsule.
Deschidem aplicația Airport Utility ( Utilitar Aiport ) pe care o găsim în Applications / Utilities / ( Aplicații / Utilitare / ).

image

Din această aplicație setăm cine sau cum se va face accesul la Time Capsule.

Imediat cum am deschis Airport Utility o să avem o schemă conținând configurarea rețelei wireless personale.

Selectăm Time Capsule și facem click pe butonul “Edit / Editează”.

image

Cum am menționat mai devreme serviciul Back To My Mac este disponibil prin iCloud. Tot ce trebuie să facem este să adăugăm contul nostru iCloud în partea de jos a ferestrei de configurare.

image

imageNavigăm la meniul Disks / Discuri.

Din această secțiune configurăm accesul la hard disk. Acesta se poate face fie prin parola de dispozitiv, cont desemnat sau cu parolă de disk. În cazul în care am ales să permitem accesul folosind conturi, fiecărui cont ii se poate atribuii un nivel de acces

image

– read & write – citește și scrie – utilizatorul poate să adauge / modifice / șterge fișiere
– read only – doar citire – utilizatorul are acces la fișiere, poate deschide documente dar nu poate modifica în nici un fel fișierele.
– no access – nu este permis accesul la conținutul discului.

La final să nu uităm să salvăm setările facute.

Acum că am terminat de configurat Time Capsule mai avem un singur lucru de facut, și anume să ne asigurăm că avem contul de iCloud trecut în Mac și bifată opțiunea “Back to my Mac “.

image

Acum putem să accesăm fișierele noastre de oriunde din lume. Time Capsule va apărea în Finder și de acolo ne putem conecta la el folosind metoda de autentificare aleasă în timpul configurării.

image

Spor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.