Serviciul IFTTT a lansat trei noi aplicatii “Do”, – Do Button, Do Camera si Do Note – proiectate pentru a ajuta utilizatorii sa creeze fluxuri de lucru rapide la cerere.

IFTTT Do

Do Button leaga reteta IFTTT la un simplu buton virtual – utilizatorii pot apăsa butonul pentru a efectua imediat acțiunea selectată, cum ar fi stabilirea termostatului Nest la 30 de grade sau pornirea sau oprirea luminii prin Philips Hue. Aplicatia poate defini până la trei butoane, și dispune de widget pentru accesul rapid direct din Centrul de notificare din iOS 8.

Do Camera funcționează pe același principiu. Utilizatorii pot configura o reteta IFTTT pentru a posta imediat fotografiile realizate in Evernote sau sa o foloseasca ca o modalitate rapidă de a crea noi posturi pe Tumblr.

Do Note foloseste acelasi mecanism, dar pentru text. IFTTT doreste ca utilizatorii sa trimita noi tweet-uri sau sa adauge inregistrari in Google Calendar dintr-un singur loc.

În același timp, IFTTT a actualizat aplicația sa emblematica, cu un design complet nou și un nume nou – acum aceasta se numeste pur și simplu IF.