Multi dintre voi, utilizatori de iPhone, va bazati in totalitate pe camera iPhone-ului atunci cand vine vorba de fotografie. Asa ca, de ce sa nu faceti cele mai bune fotografii? Pentru asta exista sfaturi pentru aplicatia camerei, ajutandu-va sa realizati fotografii mai bune si de a face din tine un fotograf mai bun – profitand de unele dintre caracteristicile disponibile in aplicația camerei.

1. Imbunatateste compozitia fotografiei cu ‘Grid’

Optiunea Grila/Grid este ascunsa in aplicatia camerei in timpul fotografierii, si indiferent de nivelul de indemanare in fotografie va poate ajuta sa obtineti o compozitie mai buna si sa folositi regula treimilor.

Este nevoie cu siguranta de multa practica pentru a stapani bine compozitia fotografiei, dar utilizand Grila garantat veti aduce un plus fotografiilor voastre.

  • Mergeti in “Settings” si alegeti “Photos & Camera”, apoi bifati “Grid” in pozitia PORNIT

10855120_10204190060215393_7924907459715254484_o

2. Obțineți lumina dorita cu ‘Exposure Lock’

Intampinati condiții de iluminare provocatoare? Camera iPhone-ului supraexpune fotografia? Blocati lumina dorita cu caracteristica ‘”Exposure Lock”:

  • Indreptati camera spre lumina pe care doriti sa o utilizati, apoi apasati si tineti apasat pentru a bloca expunerea la acele conditii
  • Apoi miscati-va (luati expunerea blocata cu voi) si faceti o poza ca de obicei

Aveti in vedere ca aceasta caracteristica blocheaza atat expunerea cat si focusul, asadar aceasta poate fi utilizata pentru a stapani situatii dificile legate de adancime/profunzime.

Exposure Lock

3. Folositi ‘Panoramic Camera’

Utilizarea caracteristicii Panorama a iPhone-ului este foarte usoara, dar inca confuza pentru unii:

  • Din aplicatia Camera, treceti cu degetul in spre stanga si selectati optiunea “PANO”
  • Atingeti butonul declansator, ca de obicei, apoi miscati incet iPhone-ul pe orizontala pentru a surprinde o imagine panoramica, atingeti declansatorul din nou cand ati terminat

Modul Panoramic este destul de simplu, dar iata doua trucuri suplimentare: puteti alege directia/traseul de fotografiere doar atingand ecranul; poate fi utilizat si vertical – care este perfect pentru a realiza fotografii inalte: o cladire cu multe etaje, un drum lung, sau un copac inalt.

griffith_park__iphone_panorama_by_danlev

4. Realizati fotografii in miscare mai bune cu modul ‘Burst’

Modul Burst este o caracteristica care a fost introdusa recent in Camera iPhone-ului si vine in ajutor atunci cand doriti sa fotografiati obiecte in miscare, sport, animale, etc. Este foarte simplu de utilizat:

  • Tineti apasat butonul declansator al camerei pentru a realiza fotografii în rafală, luati degetul cand doriti sa va opriti

Pe langa utilizarea evidenta in fotografierea obiectelor in miscare, modul burst este de asemenea bun pentru portrete – pentru a surprinde modificari subtile ale expresiei, deoarece puteti combina imaginile mai tarziu in gif-uri animate sau slideshow-uri amuzante.

5. Adaugati Drama cu filtre de culoare

Doriti sa adaugati o nota retro sau un aspect dramatic fotografiilor voastre? Folositi unul dintre filtrele de culoare built-in adaugate iOS. Utilizarea lor este simpla:

  • Din aplicatia Camera, apasati cele trei cercuri care se suprapun pentru a accesa filtrele
  • Apasati pe filtru dorit pentru a-l activa si realiza o fotografie cu acesta

Pentru a merge dincolo de filtrele built-in si efectele de culoare, puteti face mult mai multe cu aplicatii precum iPhoto, Filters for iPhone sau Priime. Dar gasiti si cateva optiuni gratuite excelente precum Snapseed, Afterlight si VSCO Cam.