Focus Matrix este un organizator personal inteligent bazat pe așa-numita “Eisenhower Box”, o strategie de productivitate personală creată de Dwight Eisenhower, cel de-al 34 președinte al Statelor Unite, unul dintre cei mai productivi oameni din toate timpurile, potrivit Huffington Post.

Eisenhower avea un talent extraordinar de a ramane productiv pe termen lung. De aceea a devenit subiect de studiu pentru cei interesati de managementul timpului si de cresterea productivitătii.

Faimoasa strategie are la baza un principiu simplu – o triere a activitatilor in functie de patru posibilitati:

1. Urgent şi important (sarcini care trebuie imediat duse la îndeplinire);

2. Important, dar nu şi urgent (sarcini a căror îndeplinire o programezi pentru viitorul apropiat);

3. Urgent, dar neimportant (sarcini a căror îndeplinire o delegi);

4. Nici urgent, nici important (sarcini pe care le vei elimina).

Astfel, Focus Matrix va ajuta sa va concentrati pe ceea ce conteaza cu adevarat, si sa “scapati” de lucrurile care pot fi delegate altor persoane sau amanate pe termen nelimitat, pana cand aveti timp pentru ele.

Focus-Matrix-iOS-1

Aranjamentul de baza este “asezarea” sarcinilor intr-unul dintre cele patru patrate, in sensul acelor de ceasornic, in functie de sarcina – daca este importanta, urgenta, ambele sau nici una. Fiecarei sarcini ii poate fi alocata o data scadenta si memento-uri. Daca ne apropiem de termenul limita, sarcinile sunt mutate automat in caseta “Urgent”, astfel amintindu-ne ca mai avem putin timp la dispozitie.

Sarcinile pot fi aranjate intr-o serie de patru patrate sau sub forma unei liste. Totul este mobil intre sectiuni printr-o simpla actiune “drag-and-drop”, iar fiecare categorie poate fi vizualizata in mod individual pentru o prioritizare mai buna a ceea ce avem de facut.

Periodic, Focus Matrix ne ofera statistici bazate pe sarcinile pe care le-am indeplinit, oferind o perspectiva asupra obiceiurilor noastre de lucru.

Focus-Matrix-1

Cu versiunea Pro, un upgrade disponibil prin achizitie in-app, beneficiem de sincronizare între dispozitive precum și integrarea cu aplicații precum Calendar.

Focus Matrix este un organizator personal grozav, care ne ofera o perspectiva curata asupra sarcinilor de zi cu zi, si prin care putem gestiona si urmari toate mementourile, atat pe termen scurt cat si pe termen lung.

Developer: Xwavesoft
Pret: Free

Focus Matrix – Task Manager based on the Eisenhower Method – Denys Yevenko