Am un aparat de fotografiat. Uneori il folosesc si pentru a face apeluri telefonice(iPhone 5C).

Chiar daca camera iPhone-ului devine din ce in ce mai performanta, una dintre caracteristicile care inca o face unica in fotografie este disponibilitatea a mii de aplicatii foto. Folosind o aplicatie puteti obtine o experienta cu totul noua pentru camera. Eu nu folosesc o singura aplicatie cu care fac fotografii. Am mai multe si incerc sa potrivesc aplicatia cu imaginea dorita.

Iata aplicatile pe care le folosesc in prezent:

1. Camera

Da… aplicatia Camera nativa. Cu fiecare actualizare a iOS-ului, aplicatia Camera primeste imbunatatiri si este foarte greu sa nu o folosesti. Modul Burst a fost îmbunatatit pentru a captura pana la 10 cadre pe secunda. E simpla, usoara si rapida. Este inca una dintre cele mai rapide aplicatii pentru camera disponibile cu timpi de shot-to-shot mai buni decat multe camere digitale point-and-shot. Zoom-ul 5x functioneaza foarte bine. Desi este un zoom digital si nu e la fel de bun ca un zoom optic, Camera foloseste un algoritm care ajuta la mentinerea claritati chiar si la zoom mai mare.

2. ProCamera 8

O excelentă alternativa pentru aplicatia nativa cu un set de instrumente puternice pentru a face fotografii. Varianta Pro include caracteristici precum stabilizator de imagine cu trei setari si rezolutie full pentru zoom digital 5X. Optional HDR-ul este creat de VividHDR ce consider ca este printre cele mai bune aplicatii disponibile pentru iPhone. Focalizarea, expunerea și balansul de alb sunt printre cele mai bune din App Store combinand performanta cu usurinta in utilizare.  Viteza, caracteristici, instrumente – ProCamera este deocamdata alternativa cea mai buna pentru aplicatia nativa a iOS-ului.

 

3. Manual – Custom exposure camera

Manual Camera este o aplicatie excelenta pentru momentele in care ai nevoie sa controlezi manual focalizarea, expunerea, ISO si viteza obturatorului. Fara filtre, fara partajare. Fie ca vrei sa incetineasti viteza shutter-ului pentru a crea diferite efecte, sa modifici ISO-ul pentru a realiza o fotografie buna in conditii de lumina scazuta, sau sa alegi manual un punct de focalizare pe care Camera pur si simplu nu vrea sa-l ia automat, Manual reda iPhoneografilor controlul asupra camerele lor.

 

4. Instaflash Pro

Utilizatorii de Photoshop stiu cat de repede si cat de simplu este de folosit instrumentul Umbre/Evidentiere pentru a imbunatati si lumina zonele intunecate ale unei imagini fara a afecta detaliile expuse corect. Instaflash dispune de acesta caracteristica, precum si multe alte instrumente puternice pentru a edita fotografiile rapid si usor pe iPhone. In ciuda sensibilitatii imbunatatite ale camerelor noi de pe iPhone, de multe ori folosesc Instaflash pentru a restabili rapid culoarea, detaliile umbrelor si 3/4 din tonurile unei imagini, la fel ca Photoshop.

Avand la baza aceeasi tehnologie ca si mult mai costisitorul plugin ACDSee Photoshop, Instaflash Pro nu trebuie sa lipseasca din suita de aplicatii ale unui iPhoneograf.

 

5. Hipstamatic

Aceasta este o aplicatie foto grozava pentru iPhone, care recreeaza frumos aspectul de epoca, film analog complet cu zgomot, viniete si multe altele. Este experienta unui aparat vechi de fotografiat intr-un iPhone si, in plus, se pot crea cateva fotografii uimitoare.

 

6. Perfectly Clear

Rapid si usor Dynamic Range Correction (RDC). De obicei, trec fotografiile mele prin aceasta aplicatie inainte de a-i face orice altceva. Cu o singura atingere de buton se imbunatateste claritatea, expunerea, saturatia si contrastul. Caracteristica opționala de reducere a zgomotului este una dintre cele mai bune disponibile pentru iPhone si merita achizitia in-app. Ultima actualizare include, de asemenea cel mai bun si cel mai rapid fix software pentru “ceata mov” si alte pete de culoare intalnite uneori in fotografiile realizate cu iPhone 5.

Exista multe aplicatii disponibile de “Flash fals” și RDC, dar foarte putine functioneaza la fel de bine precum Perfectly Clear – recomandam cu incredere.

 

7. Snapseed

Dupa ce dezvoltatorul aplicatiei a fost achizitionat de Google, au urmat actualizari grozave pentru aceasta, astfel devenind una dintre cele mai puternice editoare foto pentru iPhone si iPad. Odata ce te obisnuiesti cu instrumentele sale, poti face rapid si usor corectii de imagine puternice si sa adaugi efecte izbitoare fotografiilor tale.